Cajsas'

Alla inlägg under november 2010

Av Cajsa Eriksson - 29 november 2010 14:24

God eftermiddag!

 

Jag har inte haft någon tillgång på dator under helgen. Iallafall från lördagen - nu. Men jag tänkte berätta lite fort, dock kommer inga bilder eftersom jag helt glömt bort att ta foton. Det kommer nog i ett senare inlägg, ikväll kanske! Om ni har dundertur..

I lördags for jag till Uppsala efter att jag vaknat upp hemma hos min faster, som ni kanske läste. Och till stan åkte jag med Matilda. Vi satt med hennes mamma Ingela på tåget in dit för hon skulle in och jobba ett pass på sjukhuset... Ingela är gó hon!

I stan köpte jag ett par knästrumpor, ett par svarta leggings/tights och ett reflexgult nagellack! Hur fräckt som helst. Även om man fick måla måångaa lager för att det skulle bli sådär riktigt riktigt coolt gult som färgen var i flaskan!
Efter Uppsala drog jag med pappa till farmor. För jag skulle sova hos pappa eftersom vi skulle på kryssning på söndagen (berättar mera längre ner!). Hos farmor spelade vi kort med hela ligan. Även lite Rita, Gissa, Vinn! också. Hur kul som helst! Kan ju bli hur som helst, dedär. Jag hyrde film på kvällen med pappas tv-kontroll eftersom vi har den där Teliagrejen så man kan hyra direkt i tvn! Hur fett som helst...

I söndags drog jag på Eckerökryssning med Ingela, Matilda, Sebastian och pappa. Vilket var ganska kul om man tar bort första timmen av resan på båten. Den var hur gungig som helst och vågorna typ slog upp på aktern, hur läskigt som helst. Så alla vi barn (Matilda, Sebastian och jag) mådde skit och åt typ ingenting av julbordet som serverades... Synd och skam!

Men de andra tre timmarna gick hur fint som helst. Vi tog lite friskluft och satte oss långt bak i båten så gungade det mindre. Och vi spelade även kort också, typiskt oss! Vi spelar jämt kort! Men det är kul som fan! Ska mina barn också få göra när de väl kommer en vacker dag! Vi gick såklart ner till Taxfreen också, och där hittade vi ju mestadels godis. Så jag fick Djungelvrålsklubbor, Mentos, Kolaremmar och Tuggummi av pappa. Sen köpte han en ny plånbok och julklappar till Mats och Mamma. Ytterst roligt!

Idag har jag gått i skolan och Alexandra kom dit och hälsade på en sväng. Vilket var roligt. Hon följde med mig hem en snabbis innan hon gick till tåget. Och då snackade vi skit och kollade i skolkatalogen över alla Uppsala Gymnasie-elever... Hur kul som helst!

 

  

Detta är jag idag! AHAHHAA, mobbad bild...  

 

Av Cajsa Eriksson - 27 november 2010 08:44

Hejhej!

Eller godmorgon kanske...

 

Jag kan ju först och främst tala om att ingenting blev som det skulle igåf kväll. Jag skulle ju ha dragit med 510 från Tierp men jag kom inte ens till Tierp. Tio minuter innan jag ska gå utanför dörren för att ta mig till stationen kommer mamma hem och säger att det är för mycket snö och halt ute för att hon ska sätta mig på en buss, snacka om att jag blev aaarg!

Men då smsade jag min kära faster, kollade om jag fick sova där och så var kvällen löst iallafall. Jag åkte dit efter middagen, kollade på massa filmer som gick på tv och sen somnade jag i Carros säng. Hahaha. Men faaaan vad kallt det är i deras lägenhet, riktigt kallt. Fimbulvinter, kan man säga... Hahahha...

Nu har jag vaknat och ska snart äta frukost, snacka om service. Mina kusin gör frukost, jag sitter vid datorn och Carro diskar, tihi!

Idag ska jag antagligen umgås med min pappa, vilket alltid är uppskattat. Eftersom jag tycker om honom så mycket! Jag vet inte vad vi ska göra. Antaligen typ spela kort med farmor, eller något... 

 

Nu ska jag äta frukost, puss på er!

Det blir som det blir och det är som det är...  

Av Cajsa Eriksson - 26 november 2010 17:15

Nu bär jag strax av mot tågstation, väntar in upptåget som tar mig till Tierp. Därifrån tar jag bussen 510 med Sofia mot Skärplinge/Karlholm/Gävle m.m Hur fett som helst!

 

Skriver imorgon när jag kommer hem, hej då på er!

Av Cajsa Eriksson - 26 november 2010 15:48

Jag ska köpa toarulle

Kostar 11.35 öre

Toarulle

Toarulle

...

Av Cajsa Eriksson - 26 november 2010 15:05

 Jag säger välkommen hem...

Kom som du är...

 

HAHHA, jag sitter och nöter julmusik redan. Men det känns som ett faktum nu när snön kommit, säkert en meter och när man börjar ta upp julsaker och baka lussekatter... Riktigt trevlig stämning faktiskt.

Men men. Jag gick iallafall till skolan idag. Så snackade jag med Mathilda om tjafset med Gustav och de som hände på konfakvällen med alla konfirmander... Men mer än att jag blev arg som ett bi och stod och skrek i korridoren behöver vi inte gå in på...

Vi bakade lussekatter, kolakakor och kollade på film idag. Eller började kolla på film. Så dagen har bara rusat förbi. Vilket va underbart, eftersom jag rentutav börjar bli skoltrött redan! Men tack gode gud så är det ju snart jullov, och jesus vad soft det ska bli!

Men jag fick iallafall nyss en kram och en fin mening om hur bra jag var när jag gav min syster en lussekatt och två kolakakor... Ibland är jag ju bara för snäll. Hade tänkt att behålla dem själv, men när jag nu ätit ett antal lussekatter och minst fem kolakakor så känner jag mig rätt slut och trött på dom. Iallafall idag...

Nu efter skolan så vet jag inte vad jag ska göra. Antaligen sitta här och göra ingenting som ett stök. Möjligtvis blogga en aning till, kolla på härliga klipp och dunka musik så fönsterrutorna skakar ur sina karmar... Om så blir fallet får jag nog fixa det innan någon i huset märker fönstrenas mystiska försvinnande och det kommer nog inte fungera så värst bra och tyst... Dyrt, blir det nog med...

Jag drar mig en funderare över att åka till Unkan och umgås med folk och sedan sova hos bästavän. Men jag har ingen aning om hur det blir...


Kramkram!

Av Cajsa Eriksson - 25 november 2010 19:16

Sofia Maria Persson, detta är till dig.

 

En otrolig förlust har gått dig hädan. Två förfärliga förluster, till och med. Och en människa ska inte behöva utstå så mycket hemskheter. Först din bästa vän, sen din bror. Du ska inte behöva detta, ingen ska det. Speciellt inte i din ålder.

Du är 14 år, den bästa jag vet och den enda människan med så mycket smärta inom sig. Men du ska veta att du kan ringa mig vilken tid som helst, hur som helst och vart som helst. Jag kommer alltid lyfta luren och svara. Alltid. Du kan gråta, skrika, skratta, prata och skoja med mig. Jag kommer ändå alltid älska dig, lyssna på dig och finnas där.

Jag har inte känt dig så länge, men både du och jag har det tufft i livet, båda har vart med om mycket och svåra saker. Så jag vet hur du har det, Sofia.

Men tänk positivt. Minns de du förlorat, deras bra sidor. Tänd vackra ljus, låt de brinna och gråt ut. För om du inte gråter, gråter snart hela du. Inombords och utombords. Över allt. Men gråter du nu, försvinner smärtan sakta men säkert på ett vis som får saker att bli bättre. Tiden läker sår, men ärren finns alltid kvar. Ärren kan vara lindriga, men såren svider, värker och kliar. De känns. Ärren märker du bara av i vissa stunder, de får dig att minnas allt bra. Inte det eländiga.

 

  

Jag älskar dig nu och för alltid, Sofia.

Av Cajsa Eriksson - 25 november 2010 17:26

Jag har tänkt ut detta noga, att om ni ger er mina nummer som kommentarer eller något. Så kanske jag kan börja skicka ut månads/vecko sms om det som händer på bloggen. Om nya uppdateringar och så. Vilket kan leda till flera besökare, misstänker jag! Så vill ni va med och starta något nytt, så lämna nummer och namn. Så försöker jag så gott jag kan!
Det kommer nog bli så att jag skriver varje vecka eller månad. Har inte riktigt bestämt mig än. Sen beror de ju på om några är intresserade. Men ni som lämnar intresseanmälan och så, skickar jag naturligtvis sms till varje vecka/månad...

 

Haha, tyckte det va en liten annorlunda bloggidé!

Av Cajsa Eriksson - 25 november 2010 17:21

Hej igen!

 

Det blev mycket blogga idag, märkte jag! Men nu har jag åtminsone gjort klart min nya header. Jag är grymt snuskigt nöjd, faktiskt. Tyckte jag lyckades bra med texten och placering av bilder. Hur fett som helst.

Vad tycker ni? :)

Ovido - Quiz & Flashcards